Joseph Sraka
01

IME

Joseph Sraka

Umetnik

EMAIL
01

Piškotki

Na podlagi analitike lahko izboljšamo naše objave in zgradimo kvalitetnejšo spletno stran. Analitičnih podatkov nikoli ne posredujemo tretjim osebam, hkrati pa jih spremljamo anonimno.

  1. Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih strani in portalov shrani v naprave obiskovalcev, ki dostopajo do spletnih strani. Shranjevanje teh datotek je pod popolnim nadzorom obiskovalca, saj lahko v uporabljenem brskalniku, hrambo piškotkov omeji ali onemogoči. To sedaj ponujamo tudi preko naše spletne strani, s pomočjo spodnje povezave.

  1. Zakaj jih potrebujemo?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije spletnih strani ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša, kvalitetnejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj omogočajo priročen način za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami spletnih uporabnikov. Na podlagi statističnih podatkov o obiskanosti spletne strani, ki jih prav tako omogočajo piškotki, lahko upravljavci spletnih mest ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani.

Spremeni nastavitve piškotkov.